0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Samuelio Bako kūrybos ekspozicijos edukaciniai užsiėmimai

 
Tapyba žodžiais“ Edukacijos dalyviai supažindinami su Vilniuje gimusio dailininko Samuelio Bako biografijos momentais. Aptariamos citatos iš S. Bako atsiminimų knygos „Nutapyta žodžiais“, dalyviai diskutuoja viena iš galimų temų, kurią bendru sutarimu pasirenkame iš interaktyvios prieigos menas.samuelisbakas.lt Grupelės pristato savo pasirinkimus kitiems dalyviams ir tokiu būdu sužino daugiau S. Bako gyvenimo faktų bei patys interpretuoja kūrinius.
Registruotis į edukaciją galite el. paštu muziejus@jmuseum.lt arba 865577612. 

Kodėl kriaušė?“ Vilniuje gimęs dailininkas Samuelis Bakas per daugiau kaip 70 metų trunkantį kūrybinį kelią sukūrė savitą simbolių kalbą ir kūrybos stilių, vadinamą alegoriniu realizmu. Užsiėmimo dalyviai susipažįsta su dailininko kūrybinių ieškojimų kaita, naudojamais simboliais ir jų reikšmėmis, kurios yra neatsiejamos nuo dailininko išgyvenimų ir patirčių. Lankytojai sužino, kas yra simbolis ir kaip kartais paprastas, gerai žinomas objektas, kaip kad kriaušė, pavirsta vaikystės miesto ženklu. Savarankiškai nagrinėdami paveikslus, dalyviai taip pat lavins savo pastabumą. Bus diskutuoja viena iš galimų temų, kurią bendru sutarimu pasirenkame iš interaktyvios prieigos menas.samuelisbakas.lt Grupelės pristato savo pasirinkimus kitiems dalyviams ir tokiu būdu sužino daugiau apie S. Bako kūrybą.
Registruotis į edukaciją galite  el. paštu muziejus@jmuseum.lt arba 865577612. 
 
Prisiminimų miestas“ (Kūrybinės dirbtuvės). „Praeitį tenka dėlioti iš naujo. <...> Atmintis trumpesnė už gyvenimą – turiu surinkti savo prisiminimus, kol dar juos turiu", – rašė Samuelis Bakas. Pristatę dailininko biografiją, tapybą ir perteikę ypatingą S. Bako ryšį su Vilniumi kaip jo vaikystės miestu, kviečiame lankytojus ant keramikinių plokštelių glazūra palikti savo brangios vietos prisiminimo vaizdą. Grupei sudedant plyteles į vieną darinį, kuriame bendrą prisiminimų miestą.
Registruotis į edukaciją galite el. paštu muziejus@jmuseum.lt arba 865577612.
 
Vaikas žydų gatvėje“. Edukacinis užsiėmimas, pristatantis S. Bako biografiją ir patirtis, kurios formavo ir sąlygojo dailininko gyvenimą ir kūrybą – gyvenimas gražiuose namuose, Antrojo pasaulinio karo įvykiai: atskyrimas iš kitų ir perkėlimas į getą, geto kasdienybė ir sąlygos, išgelbėjimo stebuklas ir išlikimas – platesniame istoriniame kontekste (žydiškasis Vilnius, ribojimai ir draudimai, ,,geltonieji lopai“, getų formavimas ir gyvenimas juose, leidimai dirbti, patalpų ir maisto nepriteklius, slapstymasis gete, bendruomenės lemtis ir žmonių gelbėtojai).
Registruotis į edukaciją galite el. paštu muziejus@jmuseum.lt arba 865577612.
 
Vaikystės knyga“ (Kūrybinės dirbtuvės). Susitikimo metu pristatoma Vilniuje gimusio dailininko Samuelio Bako biografija, akcentuojami jo vaikystės išgyvenimai ir ypatingos knygos ,,Pinkas“, gautos dovanų Vilniaus gete, svarba. Vėliau mažieji muziejaus lankytojai pasigamina knygelę, kurioje ateityje galės nupiešti arba užrašyti tai, kas jiems bus svarbu. Užsiėmime gali dalyvauti darželių grupės, pradinių klasių moksleiviai ir šeimos, seneliai su mažaisiais muziejų lankytojais.
Registruotis į edukaciją galite  el. paštu muziejus@jmuseum.lt arba 865577612.

 

 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti