0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Pranešimas spaudai

 
Publikuota: 2019-03-21

 Tolimiausių Indijos kampelių gyventojų religinės praktikos – raktas į taiką pasaulyje

 
Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2, Vilnius) kovo 28 d. 17.30 val. atidaroma iš Lietuvos kilusio ir JAV užaugusio Leonido Plotkino fotografijų paroda „Amžinybės nostalgija. Indijos subkontinento istorija, religija ir mitai“.
 
Fotografijose užfiksuoti tolimiausiuose Indijos kampeliuose gyvenantys žmonės, religinėmis praktikomis ieškantys sąlyčio su amžinybe. L. Plotkinas kviečia kartu keliauti po Indiją ir stebėti, žavėtis bei suprasti pasaulio įvairialypiškumą, tolerancijos ir religijų sambūvio apraiškas. Fotografo nuomone būtent Indija galėtų tapti religijų sugyvenimo pavyzdžiu daugybei kitų pasaulio šalių, kenčiančių nuo prievartos ir neapykantos, kilusių iš susiskaidymo.
 
Kovo 28 d. vyksiančiame parodos atidaryme dalyvaus Indijos garbės konsulas Lietuvoje Rajinder Kumar Chaudhary, prof. Audrius Beinorius – habilituotas filosofijos mokslų daktaras, VU Azijos ir transkultūrinių studijų indologijos ir budizmo studijų profesorius. Taip pat fotomenininkas ir Lietuvos fotografijos meno draugijos iniciatorius ir ilgametis vadovas Antanas Sutkus.
 
Žydų kilmės fotografas Leonidas Plotkinas gimė Vilniuje 1972 m. Jam buvo vos keleri metai, kai šeima emigravo į Jungtines Amerikos Valstijas. Berniukas augo klausydamasis mamos ir senelių pasakojimų apie gimtąjį miestą. Vilnius jam tapo pasakojimų ir vaizdų miestu, į kurį galima grįžti pavarčius senus šeimos albumus, susidėlioti lyg koliažą iš juodai baltų fotografijų, o vartant architektūrinius albumus leistis į vaizduotės kelionę po senamiesčio gatveles. Tikėtina, kad nuolatinės kelionės fotografijų pasauliu, įkvėpė ir vėlesnį poreikį leistis į atokiausius žemės kampelius, sudarant savo vaizdų žemėlapius.
 
Teisininko išsilavinimą turintis ir Niujorką savo namais laikantis L. Plotkinas nuo 2007 m. dirba laisvai samdomu fotografu ir didžiąją laiko dalį praleidžia tolimiausiuose planetos kampeliuose, ieškodamas senųjų civilizacijų paliktų ženklų Europoje, Azijoje, Afrikoje ar Pietų Amerikoje, gilindamasis į aplankytų kraštų istoriją, mitologiją ir religiją. Jo fotografijos puošia tokių leidinių kaip National Geographic, National Geographic Traveler, The Guardian, The Economist puslapius.
 
L. Plotkino paroda „Amžinybės nostalgija. Indijos subkontinento istorija, religija ir mitai“ muziejaus Tolerancijos centre veiks iki 2019 m. gegužės mėn. 19 d.
 
Daugiau informacijos:
Ieva Šadzevičienė
Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejus Tolerancijos centro vadovė
Tel. 8 612 60 339
el. p. ieva.sadzeviciene@jmuseum.lt
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti