0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Litvakų muziejų aplankė pirmieji svečiai (nuotraukų galerija)

 
Publikuota: 2024-01-13
Sausio 18 dieną atidaromą Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejų (Litvakų muziejų) aplankė pirmieji svečiai – kultūros pasaulio atstovai, komunikacijos profesionalai, nuomonės formuotojai.
 
Kelionėje per kuriamo muziejaus ekspozicijas pasakojimais juos lydėjo LŽKTM l. e. p. vedėjas istorikas dr. Aivaras Poška ir muziejaus kuratorė istorikė Dovilė Čypaitė-Gilė. Peržvelkite akimirkas, kokių prigaudė ekskursijoje dalyvavusi fotografė Gabrielė Globytė. 
 
***
Įsikūręs sostinės Pylimo gatvėje 4A, buvusios žydų gimnazijos „Tarbut“ pastate, LŽKTM yra pirmasis šalies muziejus, kuriame taip įvairiapusiškai ir išsamiai pristatoma Lietuvos žydų istorija, kultūra, papročiai, skirtingi istorinės kasdienybės siužetai. Viršutiniame aukšte veikia vieno žymiausių XX amžiaus Lietuvos žydų dailininkų vilniečio Rafaelio Chvoleso muziejus
 
Didelis dėmesys skiriamas ir kitiems Lietuvoje gimusiems, gyvenusiems ar su ja susijusiems pasaulinio garso litvakams. Tarp jų – Nobelio premijos laureatai Aaronas Klugas ir Bernardas Lownas, menininkai Markas Antokolskis, Jacques`as Lipchitzas, Neemija Arbitblatas, Holivudo žvaigždės Ruth Roman, Alas Jolsonas, Laurence`as Harvey`us.
 
Keturių aukštų pastate įrengta 17 šiuolaikiško dizaino ekspozicijų (projekto autorius – architektų biuras „Processoffice“, vyriausiasis architektas Vytautas Biekša). Lankytojams rodomi ne tik autentiški eksponatai, bet ir sudaryta galimybė interaktyviai įsitraukti į Lietuvos žydų istorijos pažinimą.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti