0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Ypatingas dėmesys vilniečių katastrofos patyrimams ir liudijimams - naujoje Nerijaus Šepečio knygoje

 
Publikuota: 2023-03-06
Kovo 7 d. 18 val. Samuelio Bako muziejuje (Naugarduko g. 10) vyks pirmas viešas istoriko Nerijaus Šepečio naujos knygos Holokausto postsekuliarumas. Tarp kritikos ir supratimo“ pristatymas. Knygoje ypatingas dėmesys skiriamas vilniečių katastrofos patyrimams ir liudijimams.
 
Knygoje užsimojama postsekuliarybės požiūriu apmąstyti ir aprašyti nacionalsocialistinės Vokietijos vykdyto masinio žydų naikinimo vizijas ir praktikas, jų patyrimą iš apačios, aiškinimus dabartyje, vertinimą iš šono. Ypatingas dėmesys skiriamas liudytojų balsų paieškai, skaitymui, interpretavimui nacionalsocialistinio savęs ir žydų matymo, jų naikinimo organizavimo ir vykdymo; asmeninio viso to patyrimo, nuo tapimo auka iki sukinėjimosi aplinkui situacijose, apsistojant ties tomis vietomis, kurios galbūt iškalbingos sekuliarybės ir religiškumo santykio požiūriu.
 
Pristatymo renginyje dalyvaus: Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dėstytojas ir knygos autorius Nerijus Šepetys, Simas Čelutka ir Simona Merkinaitė.
 
Knygą išleido Vilniaus universiteto leidyklą.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti