0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Pranešimas spaudai. Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną - specialus minėjimas Vilniaus Geto teritorijoje

 
Publikuota: 2023-01-26
Minint Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną, sausio 27 d. 10 val. Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus kviečia vilniečius ir miesto svečius į viešą ir bendrą minėjimą. Prisimenant trauminę ir labai skaudžią sunaikintų Lietuvos žydų istoriją, muziejus peržengia tradicines savo  sienas ir kviečia naujai įprasminti Vilniaus geto gatves. Muziejaus direktorius dr. Simonas Strelcovas tikisi, kad šis minėjimas kasmet keičiant minėjimo vietą ir taip ilgainiui apjuosiant visą geto teritoriją taps nauja sutelkiančia ir vienijančia nauja miesto tradicija.
 
Sausio 27 d., 9.30 val. visuomenė kartu su muziejaus komanda kviečiama nuo Samuelio Bako muziejaus keliauti į buvusio Vilniaus Mažojo Geto teritoriją. Netoli Vilniaus Gaono paminklo, Žydų g., dalyvaujant užsienio šalių ambasadų atstovams, kultūros, mokslo ir švietimo institucijų darbuotojams, vyks tarptautinio Holokausto aukų atminimo dienos minėjimas.
 

„Išeidami iš muziejaus ekspozicijos erdvių, norime parodyti, kad muziejus nėra tik sienos ir ten saugomi eksponatai. Muziejus - atvira ir sudėtinė miesto erdvė. Privalome prisiminti ir kalbėti apie temas viešai dėl kurių mums šiandien vis dar skauda - teigia muziejaus vadovas dr. Simonas Strelcovas.

 

 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti