0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Paskutinį nemokamą sekmadienį personalinė paroda, skirta Solomono Teitelbaumo 50 – mečio jubiliejui

 
Publikuota: 2022-11-25
Lapkričio 27 d., kviečiame praleisti Samuelio Bako muziejuje, kuriame eksponuojami Kaune gimusio dailininko Solomono Teitelbaumo darbai. Dailininkas yra surengęs per dešimt personalinių parodų, dalyvavęs daugiau nei penkiolikoje grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje: Austrijoje, Švedijoje, Islandijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Kinijoje, JAV, Rusijoje, Italijoje.
 
S. Teitelbaumo potėpiai ekspresyvūs, pastoziniai, spalvos ryškios, intensyvios, gilios. Jo darbuose susietos žydų istorijos ir dabarties temos, siužetų kūrybai dailininkas ieško artimoje aplinkoje: Vilniaus, Kauno miestų peizažuose, Lietuvos pajūrio gamtoje, senų pastatų interjeruose.
 
„Esu litvakas ir myliu savo gimtinę Lietuvą, amžiams užbūrusią mano sielą nepakartojamomis spalvomis ir grožiu. Tapau tik iš natūros, o gamta yra Aukščiausiojo kūrinys, kuris yra amžinas mokytojas ir neišsenkamas įkvėpimo šaltinis".

 

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti