0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Nemokamas lankymas ir veiklos programos „MOKYMOSI SILUETO" DALYVIAMS

 
Publikuota: 2022-11-03

Lapkričio 21 - 25 dienomis, suaugusiųjų mokymų savaitės „Mokymosi  siluetai" programos renginių metu, kviečiame nemokamai dalyvauti Samuelio Bako  muziejaus padalinio ekskursijose bei edukacijose iš anksto užsiregistravus suaugusiems moksleiviams bei nemokamą lankytojo bilietą šiems ekskursijų ir edukacijų dalyviams. Ekskursijas, edukacijas koordinuoja ir veda muziejininkė - edukatorė Jurga Jackevičiūtė. Maloniai prašome susisiekti šiais kontaktais: el.p. jurgita.jackeviciute@jmuseum.lt arba tel. 8 655 77612

Ekskursijų, edukacinių popiečių tvarkaraštis:

Lapkričio 22 d. 14 val.
 

Ekskursija po VGŽIM muziejaus ekspoziciją „Išsigelbėjęs Lietuvos žydų vaikas pasakoja apie šoa". Šioje muziejaus dalyje eksponuojami Holokausto liudytojų, per karą išgelbėtų žydų vaikų fotografijos ir prisiminimai, pasakojantys apie persekiojamų žmonių jausmus, artimųjų netektį, stebuklingą išsigelbėjimą ir jų gelbėtojus – Pasaulio Tautų teisuolius.

Lapkričio 22 d. 16 val. 

Edukacinė popietė „Pažintis su sinagogomis". Popietės metu lankytojas sužinos kiek Lietuvoje tebėra išlikusių buvusių sinagogų pastatų, kurios iš jų šiuo metu veikiančios, kokios pagrindinės susirinkimams skirto pastato dalys ir jų paskirtis, o taip pat  kuo ypatinga žydų maldos namų puošyba, bei kurioje sinagogos vietoje laikoma Tora. Susitikimo metu aptarsime eksponatus iš buvusios  Vilniaus Didžiosios sinagogos.

Lapkričio 22 d. 17 val.         
 
Ekskursija S. Bako vardo muziejuje - „Kodėl kriaušė?". Vilniuje gimęs dailininkas per daugiau kaip 70 metų trunkantį kūrybinį kelią sukūrė savitą simbolių kalbą ir kūrybos stilių, vadinamą alegoriniu realizmu. Popietės dalyviai susipažins su dailininko kūrybinių ieškojimų kaita, naudojamais simboliais ir jų reikšmėmis, kurios yra neatsiejamos nuo dailininko išgyvenimų ir patirčių.

 

 

 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti