0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

PRANEŠIMAS SPAUDAI

 
Publikuota: 2022-10-20
Samuelio Bako muziejuje – tarptautinis dėmesys Holokausto temai ir pedagogų dialogui
 
Spalio 18 – 20 dienomis, Vilniuje, Samuelio Bako muziejuje vyksta tarptautinis seminaras  „Holokaustas - atspirties taškas pokalbiui: Lietuvos ir Lenkijos dialogas”. 40 mokytojų iš Lietuvos ir Lenkijos dalyvauja savo srities profesionalų: istorikų, muziejininkų, atminties institucijų darbuotojų vedamose paskaitose ir praktiniuose metodiniuose seminaruose. Seminarą organizuoja Memorial de la Shoah – Holokausto muziejus Paryžiuje, su partneriais - Varšuvos POLIN muziejumi, Tarptautine komisija nacių ir sovietinių okupacijų režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti ir Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejumi.
 
Tarptautinio seminaro tikslas – suburti Lietuvos ir Lenkijos pedagogus bendrai diskusijai apie Holokaustą ir jo švietimą mokykloje, pateikiant metodines priemones, kaip elgtis susidūrus su sąmokslo teorijomis, Holokausto neigimu, prieštaringais ir nevienareikšmiškai vertinamais istoriniais klausimais. Tarptautinei ekspertai iš Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos seminaro dalyvius supažindina su antisemitizmo istorija, Kielcų pogromų byla, Armijos Krajovos ir Lenkijos pogrindžio valstybės santykiu su Lenkijos žydais bei deportacijos iš Lietuvos į Sibirą (1940  - 1953) metais.
Pasak, Ievos Šadzevičienės, šiuo metu einančios Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus direktorės pareigas, „muziejus vertina bendradarbiavimą su Memorial de la Shoah Holokausto muziejumi, kuris prasidėjo dar 2016 m., kai Samuelio Bako muziejuje (buv. Tolerancijos centre) buvo organizuotas pirmasis bendras seminaras „Holokaustas, kolaboravimas ir masinės žudynės Lietuvoje“. Tuomet jis rengtas tik Lietuvos mokytojams, o šiemet jau tarptautinis, apjungiantis bendras Lietuvos ir Lenkijos istorines patirtis“.
 
Samuelio Bako muziejus yra didžiausias Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus padalinys, kuriame veikia Lietuvos žydų dailės, kultūros, istorijos ir judaikos ekspozicijos, vyksta kultūriniai ir edukaciniai renginiai, konferencijos, filmų peržiūros, diskusijos visuomenei aktualiomis temomis.
 
Kontaktinis asmuo:
Komunikacijos koordinatorė Rūta Matimaitytė
Tel. +37062357560
 
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti