0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Rugsėjo 14 d. muziejaus komanda dalyvavo kultūrinio pažinimo kelionėje

 
Publikuota: 2022-09-15
Rugsėjo 14 d. Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus kolektyvas dalyvavo kultūrinio pažinimo kelionėje, aplankydamas Daugyvenės istorijos muziejaus–draustinio Burbiškio dvarą, Šiaulių „Aušros" muziejaus Chaimo Frenkelio vilą-muziejų ir Venclauskų namus-muziejų. Taip pat apsilankė senosiose Šeduvos miesto žydų kapinėse, šalia kurių kyla „Dingusio Štetlo" muziejus, o taip pat apžiūrėjo skulptoriaus Romo Kvinto paminklą „Visiems Šeduvos žydams" atminti.
 
Ieva Šadzevičienė, laikinai einanti muziejaus direktorės pareigas, susitiko su Daugyvenės istorijos muziejaus-draustinio direktore dr. Laura Prascevičiūte ir Šiaulių „Aušros" muziejaus direktoriaus pavaduotoja Virginija Šiukščiene, aptardama tolesnio bendradarbiavimo galimybes. Šiaulių „Aušros" muziejus savo fonduose yra išsaugojęs regiono Holokausto istoriją menančius eksponatus, surinkęs informaciją apie masines žudynes Gubernijos miške. Šie eksponatai galėtų būti skolinami ir planuojamam Holokausto muziejui Panerių Memoriale, kuris pasakotų visos Lietuvos Holokausto vietų istoriją.
 
Pažintinė diena Šiauliuose baigėsi „Rūtos" šokolado fabriko edukacijoje ir ekskursijoje apie šokolado atsiradimo istoriją.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti