0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Skelbiame Europos žydų kultūros dienos programą muziejuje!

 
Publikuota: 2022-08-25
Rugsėjo 4 d. kviečiame į Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejuje, vykstantį kasmetinį renginį - Europos žydų kultūros dieną.
 
Programa Samuelio Bako muziejuje:
 
11:30 Edukacinis užsiėmimas šeimoms ir vaikams su muziejininke - edukatore Yelizaveta Muchnik anglų, rusų ir ukrainiečių kalbomis.
 
15:00 Edukacinė popietė „Atgimimas: Alytaus žydų bendruomenės istorija ir paveldas". Alytuje pastebimas didelis susidomėjimas vietos žydų kultūra ir istorija. Alytiškiai gali didžiuotis restauruota buvusia Alytaus sinagoga, kurios istoriją, ir atgimimo etapus bei vykdytus interjero tyrimus išsamiai pristatys restauratorė Audronė Kaušinienė. Alytaus miesto žydų bendruomenės istorijos kontekstą pristatys Alytaus kraštotyros muziejaus muziejininkas Vilmantas Dunderis – vienas iš knygos „Šalom, Alytau!" sudarytojų.
 
17:00 Susitikimas su Julija Skuratova - parodos ,,Dvi juodos akys" autore. Parodą sudaro koliažų ir erdvinių kompozicijų ciklas, skirtas žydų vaikų, žuvusių Holokausto metu atminimui. Kūrinius inspiravo Icchoko Rudaševskio ir Matildos Olkinaitės dienoraščiai.

Programa Holokausto ekspozicijoje:
 
Nuo 10 val. iki 16 val. kviečiame apžiūrėti parodą Rokiškio krašto muziejaus parengtą parodą „Matilda Olkinaitė. Širdy nepasakytą žodį aš nešu...“
 
Parodoje pasakojama Matildos gyvenimo ir kūrybos istorija, jos ir jos šeimos tragiškas likimas, bei jos atgimimas, iš naujo atradus jos kūrybą.
Parodoje panaudota: Rokiškio krašto muziejaus, Lietuvos centrinio valstybės archyvo, Vilniaus universiteto archyvo, Mariaus Ivaškevičiaus, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, asociacijos „Rokiškio teatras", Nacionalinės Martyno Martyno Mažvydo bibliotekos ir kt. medžiaga.
 
Kviečiame 13 val. kartu su muziejininke - ekskursijų vadove dr. Šarūne Sederevičiūte susipažinti su Icchoku Rudaševskiu. Panagrinėsime ne tik Vilniaus geto istorines realijas bei Icchoko likimą, bet ir plačiau pakalbėsime apie dienoraščių reikšmę Holokausto kontekste.

 
Paroda Holokausto ekspozicijoje bus eksponuojama nuo rugsėjo 4 d. iki spalio 2 d.
 
Europos žydų kultūros dieną muziejaus lankymas - nemokamas.
 
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti