0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

ZELIGO KALMANOVIČIAUS DIENORAŠTIS BUS PRISTATYTAS NUOTOLINIAME RENGINYJE KARTU SU YIVO INSTITUTU NIUJORKE

 
Publikuota: 2022-04-04

Zeligas Kalmanovičius (1885-1944) – mokslininkas, vertėjas, vienas iš YIVO Žydų mokslinio instituto vadovų, Vilniaus gete daugelio žmonių vadintas pranašu. Gete rašytame dienoraštyje jis atskleidžia ne tik geto kasdienybę, viltis ir pastangas išlaikant žmogiškumą nežmoniškomis sąlygomis, bet ir apmąsto kas laukia žydų tautos ir kultūros pasibaigus karui ir naikinimui. Šis leidinys iš padrikų dalių sujungė intelektualo liudijimą. Z. Kalmanovičiaus dienoraščio rankraštis buvo išblaškytas istorijos verpetuose ir šiandien yra saugomas atskiromis dalimis Vilniuje ir Niujorke. Dienoraštį iš hebrajų kalbos vertė Olga Lempert. Knygos sudarytojai: dr. Stanislovas Stasiulis ir Saulė Valiūnaitė.

Balandžio 7 d. 19 val. vyks pristatymas kartu su YIVO institutu Niujorke, kuriame dalyvaus knygos sudarytojai: Vilniaus universiteto doktorantė ir Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejaus vedėja Saulė Valiūnaitė, istorikas dr. Stanislovas Stasiulis bei Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempertienė. Pokalbį moderuos  profesorius Samuel Kassow. Pristatymas vyks anglų kalba.

„Viltis stipresnė už gyvybę. Vilniaus geto dienoraštis“ galime įsigyti muziejaus el. parduotuvėje.

Daugiau informacijos apie renginį ir registracija.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti