0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

NEMOKAMAS LANKYMAS PASKUTINĮ MĖNESIO SEKMADIENĮ

 
Publikuota: 2022-02-25
Paskutinis vasario sekmadienis – 27 d. – priešpasuktinė žiemos ir Izraelio menininkės Angelikos Sher parodos ,,Eglė žalčių karalienė" eksponavimo Samuelio Bako muziejuje diena.
 
Nepraleiskite progos Samuelio Bako muziejuje nemokamai apžiūrėti foto ir video instaliaciją, kurioje pateikiama šiuolaikinės Eglės – žalčių karalienės istorija. Fotografijose kino ir teatro aktorė Eglė Mikuilionytė persikūnija į pasakos heroję gyvenamajame Vilniaus mikrorajone įsliuogusi į prašmatnų kimono. Angelika Sher, supindama fotografijos ir scenos menus, užduoda klausimą: kokią kainą moteris turi sumokėti, norėdama pašvęsti gyvenimą menui?

Maloniai Jūsų lauksime nuo 11 val. iki 17 val. Taip pat kviečiame 15 val. į nemokamą „Su - menėk" festivalio turą su Daiva Tonkūniene po parodą „Eglė Žalčių karalienė".
 
 
Paskutinį mėnesio sekmadienį, nemokamo muziejų lankymo dieną, kviečiame užsukti ir į Pamėnkalnio g. 12 žaliame mediniame name įsikūrusią Holokausto ekspoziciją. Čia pristatomas tragiškas 1941-1944 m. laikotarpis pasižymi ir netikėtų detalių gausa.
 
Štai viename iš kambarių eksponuojamas keistai atrodantis sidabrinis ženkliukas-medalis su įrėžta Vilniaus geto emblema, data ir hebrajiškais rašmenimis. 1943 metų gegužės 18 dieną Vilniaus gete vyko bokso turnyras (!), kurį laimėjo prieš karą Lietuvos bokso jaunių komandos nariu buvęs 18-metis Normanas Šneidmanas. Tų pačių metu rugsėjį jaunuolis pabėgo iš geto ir prisijungė prie sovietinių partizanų, taip išgyvendamas karą. Vėliau emigravo į Kanadą, tapo rusų literatūros profesoriumi, neapleido ir bokso. Medalis rastas atsitiktinai 2006 m. tarp Paberžės ir Giedraičių.
 
Na o ar atspėsite, iš ko buvo pagamintas medalis, atsižvelgiant į tai, kad gete nuolatos trūko net ir paprasčiausių medžiagų, ką jau kalbėti apie sidabrą?
 
Lauksime Jūsų nuo 10 iki 16 val.
 
 

 

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti