0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Specialus turas su parodos „Arbit Blatas: modernistas teatro aplinkoje“ kuratore

 
Publikuota: 2022-02-09
Renginio data: 2022 02 11 Visi renginiai

Vasario 11 d. 16.00 val. junkis į ,,SU-MENĖK” turą ,,Teatras kaip Venecijos karnavalas” su parodos „Arbit Blatas: modernistas teatro aplinkoje” kuratore Ieva Šadzevičiene. Venecijos karnavalo išvakarėse pasinersime į spalvingą garsiosios Bertoldo Brechto ir Kurto Weillio zongų “Operos už tris skatikus” istoriją, įkvėpusią Neemiją Arbit Blatą kurti teatro temomis, prisiminsime legendinį žydų kilmės prancūzų mimą Marcelį Marceau, atlikdavusį savo ,,l’art du silence” pasirodymus ir įsikūnijantį į blyškiaveidį klouną Pjero – Paryžiaus ikoną, gimusią iš tradicinių italų ,,Commedia dell’arte’’ personažo Arlekino.

Dailininkas Neemija Arbit Blatas gimė 1908 m. Kaune, mokėsi Berlyno dailės akademijoje, studijavo Paryžiuje įsikūrusiose meno mokyklose: Académie Lhote, Académie Julian ir kt. Antrojo pasaulinio karo metu persikėlė į Niujorką, kur susipažino ir su savo gyvenimo meile – žymia operos daininke Regina Resnik, įvedusią jį į teatro pasaulį. Pora mėgo keliauti po pasaulį, įsigijo namus Venecijoje. N. Arbit Blatas mirė 1999 m. Niujorke, palikęs gausų meninį palikimą.
 
Muziejaus siūloma programa nemokama įsigijus lankytojo bilietą. Bilieto kaina suaugusiems – 2 Eur. Studentams, moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems – nemokamai. Primename, vykdant Vyriausybės nutarimus, renginio metu muziejus lankytojams privaloma dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti