0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

SU - MENĖK FESTIVALIS PRASIDEDA ŠIANDIEN - ZUIKIU ŠIUOLAIKINIO MENO MARŠRUTU

 
Publikuota: 2022-02-04

Džiaugiamės ir vėl galėdami Jus pakviesti į Su - menėk festivalį. Kiekvieną vasario savaitgalį kursuos nemokamas autobusas, kuris vadinasi SU - MENĖK. Lankant kitus muziejus ir galerijas - kviečiame nepralenkti ir užsukti į Samuelio Bako muziejų.

Atkreipiame dėmesį, kad muziejuje yra įrengta speciali Su- menėk erdvė. Ant stalo rasite renginio programą, specialią dėžę ir atvirlaiškius. Šiais metais festivalis siūlo išskirtinę galimybę - išsiųsti sau, šeimos nariui, draugui laišką, kurį gausite 2023 metais.
 
Samuelio Bako muziejus jungiasi prie iniciatyvos „SU–MENĖK" ir kviečia vasarį pradėti kūrybiškai.
 
Vasario 4 d. 16 val. ekskursija po parodą ,,Arbit Blatas: modernistas teatro aplinkoje" su muziejininke - edukatore Jurgita Jackevičiūte. Tai puiki proga su gidu pasivaikščioti po litvakų dailininko Neemijos Arbit Blato parodą, iš arti išvysti kūrinius, įkvėptus Paryžiaus, teatro ir žavingo laikmečio, kuris užfiksuotas fotografijose.
 
Vasario 5 d. 12 val. ir 12:30 val. popietė šeimai „Bonjour ir šypt: patirti parodą linksmai". Kartu su profesionaliais aktoriais ne tik apžiūrėsime parodą, bet ir pasitelkę meno ir žaidimo priemones pamėginsime skleisti džiaugsmą, kaip tai pavykdavo Arbit Blato paveiksluose pavaizduotam mimui Marceliui Marceau.
 
Vasario 5 d. 16 val. ekskursija su muziejininke - edukatore Jurgita Jackevičiūte po parodą ,,Arbit Blatas: modernistas teatro aplinkoje". Tai puiki proga su gidu pasivaikščioti po litvakų dailininko Neemijos Arbit Blato parodą, iš arti išvysti kūrinius, įkvėptus Paryžiaus, teatro ir žavingo laikmečio, kuris užfiksuotas fotografijose.
 
Vasario 6 d. 15 val. turo po parodą „Eglė žalčių karalienė" metu išgirsite naują lietuviškos pasakos interpretaciją, kuriamą Izraelio menininkės Angelikos Sher fotografijomis. Kaip ir pasakos siužetas, menininkės darbai yra daugiasluoksniai ir daugiaprasmiai, juose gausu simbolių, aliuzijų ir metaforų, kuriuos ir stengsimės „atrakinti" šio turo metu. Ekskursijoje po parodą „Eglė žalčių karalienė" lydės Daiva Tonkūnienė.
 
Vasario 11 d. 16 val. ekskursija su parodos kuratore Ieva Šadzevičiene po parodą „Arbit Blatas: modernistas teatro aplinkoje". Ekskursijoje sužinosite apie Neemijos Arbit Blato gyvenimą ir kūrybą. Dailininkas apibūdinamas kaip paskutinysis L'École de Paris mokyklos atstovas, Paryžiaus mokyklos metraštininkas, kūriniuose įamžinęs didžiuosius modernizmo srovių pradininkus: jų portretai rikiuojasi 1962 m. išleistame litografijų albume „Homage a l'École de Paris", kurio lakštai yra eksponuojami Samuelio Bako muziejuje. Išgirsite apie garsiąją zongų „Operą už tris skatikus", įkvėpusią menininką sukurti litografijų ir skulptūrų seriją jos motyvais.
 
Vasario 13 d. 12 val. Ekskursija su muziejininke – edukatore Natalja Cheifec „Šventosios kalbos raidės Samuelio Bako kūryboje. Turo metu atskleisime Samuelio Bako paveiksluose užkoduotus simbolius ir šventosios kalbos raidžių paslaptis.
 
Vasario 18 d. 16 val. Ekskursija „Simboliai Samuelio Bako kūryboje" su muziejininke - edukatore Jurgita Jackevičiūte Samuelis Bakas per daugiau kaip 70 metų trunkantį kūrybinį kelią sukūrė savitą simbolių kalbą ir stilių, vadinamą alegoriniu realizmu. Lydimi gidės, atskleisite vaizdinių reikšmes, neatsiejamas nuo dailininko išgyvenimų ir patirčių Antrojo pasaulinio karo metais.
 
Vasario 19 d. 13.30 val. ekskursija su parodos kuratore Ieva Šadzevičiene po parodą „Arbit Blatas: modernistas teatro aplinkoje". Ekskursijoje sužinosite apie Neemijos Arbit Blato gyvenimą ir kūrybą. Dailininkas apibūdinamas kaip paskutinysis L'École de Paris mokyklos atstovas, Paryžiaus mokyklos metraštininkas, kūriniuose įamžinęs didžiuosius modernizmo srovių pradininkus: jų portretai rikiuojasi 1962 m. išleistame litografijų albume „Homage a l'École de Paris", kurio lakštai yra eksponuojami Samuelio Bako muziejuje. Išgirsite apie garsiąją zongų „Operą už tris skatikus", įkvėpusią menininką sukurti litografijų ir skulptūrų seriją jos motyvais.
 
Vasario 19 d. 15.30 val. Kviečiame į pokalbių popietę apie Paryžiaus madas ir menininkus su gyvensenos kultūros knygų autoriumi, charizmatiškuoju lektoriumi, prof. dr. Eugenijumi Skerstonu, 2018 metais gavusiu Prancūzijos meno ir literatūros riterio ordiną bei poete, žurnaliste, kultūros laidų autore ir vedėja Indre Valantinaite.
XIX a. viduryje pradėtos Paryžiaus architektūros transformacijos paskatino visiškai naujos gyvensenos raišką, kurios stiprus poveikis buvo jaučiamas iki pat Antrojo Pasaulinio karo ir... gerokai vėliau. Nevaržomai bohemos atstovų, dailininkų ir meno kūrėjų saviraiškai itin palanki sostinės atmosfera kaitino jų vaizduotę, sudarė visas būtinas prielaidas, visų pirma – dvasines, aktyviai veiklai, kuriai krypčių ir temų ieškota kartu su bendraminčiais. Kokį Paryžių matė N. Arbit Blatas? Ar tokiems, čia atvykusiems „iš toli, iš kažkur", tokiems kaip jis, pavyko pripažinti tą „nuostabųjį modernų" jo „drabužį", jo naująją, viso civilizuoto pasaulio susižavėjimą sukėlusią, tapatybę, kurios turinį tebekūrė daugiatautė meno kūrėjų (ir ne tik) bendruomenė?
 
Vasario 20 d. 12 val. vyks edukacinis susitikimas tema „Žydų moterys", kurį ves muziejininkė – edukatorė Natalja Cheifec. Edukatorė papasakos, kaip per žydų tautos pramočių vaizdinius atsiskleidžia žydų moters archetipas bei pamatinės žydų tautos savybės.
 
Vasario 26 d. 15 val. turo po parodą „Eglė žalčių karalienė" metu išgirsite naują lietuviškos pasakos interpretaciją, kuriamą Izraelio menininkės Angelikos Sher fotografijomis. Kaip ir pasakos siužetas, menininkės darbai yra daugiasluoksniai ir daugiaprasmiai, juose gausu simbolių, aliuzijų ir metaforų, kuriuos ir stengsimės „atrakinti" šio turo metu. Ekskursijoje po parodą „Eglė žalčių karalienė" lydės Daiva Tonkūnienė.
 
Vasario 27 d. 15 val. turo po parodą „Eglė žalčių karalienė" metu išgirsite naują lietuviškos pasakos interpretaciją, kuriamą Izraelio menininkės Angelikos Sher fotografijomis. Kaip ir pasakos siužetas, menininkės darbai yra daugiasluoksniai ir daugiaprasmiai, juose gausu simbolių, aliuzijų ir metaforų, kuriuos ir stengsimės „atrakinti" šio turo metu. Ekskursijoje po parodą „Eglė žalčių karalienė" lydės Daiva Tonkūnienė.
 
Muziejaus siūloma programa nemokama įsigijus lankytojo bilietą. Bilieto kaina suaugusiems – 2 Eur. Studentams, moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems – nemokamai. Primename, vykdant Vyriausybės nutarimus, renginio metu muziejus lankytojams privaloma dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti