0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

PRANEŠIMAS SPAUDAI Kultūros naktį žydų istorijos muziejus kviečia pažinti istorinę atmintį ir Holokaustą

 
Publikuota: 2021-09-23

Rugsėjo 24 d. Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus padaliniuose: Samuelio Bako muziejuje (Naugarduko g. 10) ir Holokausto ekspozicijoje (Pamėnkalnio g. 12) vyks Kultūros nakties festivalis. Šiais metais muziejus skatins pažinti istorinę atmintį fotografijoje ir gatvės mene bei kvies į nemokamas ekskursijas Holokausto ekspozicijoje. Kiekvieno lankytojo lauks staigmena – suvenyrinės muziejaus dovanos.

Muziejus pastebi, kad pastarųjų visuomenės aktualijų fone yra netinkamai išnaudojama Holokausto atminimo simbolika, sumenkinanti aukų atminimą, todėl Kultūros nakties metu ypatingą dėmesį muziejus skirs Holokausto temos edukacijai, kviesdamas į nemokamas ekskursijas. Nuo 18 val. Holokausto ekspozicijoje lankytojų lauks muziejininkės ir ekskursijų vadovės Šarūnės Sederevičiūtės ekskursija po Holokausto ekspoziciją „Holokaustas Lietuvoje ir Vilniaus Getas“. Nuo 19:00 val. lankytojai tai pat kviečiami į ekskursiją lietuvių kalba su muziejininku – ekskursijų vadovu Mantu Šikšnianu. Muziejaus savanoris Florian Edling iš Austrijos „Gedenkdienst“ organizacijos 20 val. ves ekskursiją anglų kalba po Holokausto ekspoziciją.
 
Samuelio Bako muziejuje lankytojai kviečiami į knygos pristatymą ir paskaitą apie istorinę atmintį. 18 val. Vokietijos istorijos instituto Varšuvoje direktoriaus pavaduotoja, ilgametė Thomo Manno festivalio organizatorė prof. dr. Ruth Leiseirowitz pristatys fotoalbumą „Žydai Klaipėdoje/Mėmelyje“. Knygoje pristatomos nuotraukos mena tarpukario Klaipėdą ir yra materialaus žydų palikimo dalis. Autorės teigimu, Klaipėdos jaunimas mėgo fotografuoti savo aplinką ir visuomenę, o nuotraukose atsispindintis optimizmas, deja, buvo sugriautas. Pokalbį su prof. dr. Ruth Leiserowitz moderuos buvęs ilgametis muziejaus direktorius, rašytojas Markas Zingeris.
 
Nuo 19:30 val. Samuelio Bako muziejus kviečia į paskaitą „Istorinė atmintis gatvės mene: pasakojimai apie žydus“, kurią skaitys Kristina Kurilaitė – žurnalo „Gatvės meno galerija“ idėjos autorė. K. Kurilaitė „Kultūros nakties“ proga plačiau pasidomėjo apie gatvės meno projektus ir sienų meno kūrinius, pasakojančius žydų istoriją. Paskaitoje bus kalbama apie žydų istoriją ir paveldą reprezentuojančius meno kūrinius, kuriuos galite atrasti Lietuvos ir pasaulio miestuose.
 

Kultūros Naktį muziejaus lankymas yra nemokamas. Samuelio Bako muziejus lankytojams bus atviras nuo 18 val. iki 21:30 val. Paskutiniai lankytojai Samuelio Bako muziejuje įleidžiami iki 21.00 val. Holokausto ekspozicija atvira lankytojams nuo 18 val. iki 22 val.

Į Kultūros nakties renginį lankytojai priimami tik turintys Galimybių pasą

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti