0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Virtuali paskaita „Panerių masinių žudynių vietos istorinė bei erdvinė rekonstrukcija"

 
Publikuota: 2021-04-02
Renginio data: 2021 04 08 Visi renginiai

 Balandžio 8 d. 15 val., muziejininkas - gidas ir Lietuvos istorijos instituto doktorantas Mantas Šikšnianas skaitys virtualią paskaitą „Panerių masinių žudynių vietos istorinė bei erdvinė rekonstrukcija".

Paneriai – didžiausia nacių režimo organizuotų ir vykdytų masinių žudynių vieta Lietuvoje. Tarp dešimčių tūkstančių aukų, daugumą sudarė Vilniaus ir Vilniaus regiono žydai. Taip pat buvo sušaudyta lenkų pogrindžio organizacijų narių, sovietinių karo belaisvių, romų, lietuvių ir kitų vietos gyventojų.
 
1960 m. masinių žudynių vietoje buvo įkurtas Panerių memorialinis muziejus, veikęs kaip Vilniaus kraštotyros muziejaus filialas. 1977 m. memorialinis parkas oficialiai pavadintas Panerių memorialu. 1985 m. memorialo teritorija buvo sutvarkyta pagal architekto Jaunučio Makariūno projektą ir įgijo dabartinį pavidalą. Paskaitoje Mantas Šikšnianas detaliau atskleis tiek masinių žudynių eigą, tiek vykusius Panerių „bazės“ teritorijos pokyčius po vokiečių okupacijos.
 
Paskaita skiriama Yom Hašoa minėjimui.
 
Prisijungimo nuoroda: https://us02web.zoom.us/j/85781500863?pwd=MnYwLzBmYS9nQXZxQWM1TnB0NTNkQT09
 
Prisijungimo duomenys: 857 8150 0863; slaptažodis: 608995.
 
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti