0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

KULTŪROS NAKTIES PROGRAMA

 
Publikuota: 2020-09-16
Renginio data: 2020 09 25 Visi renginiai

 

KULTŪROS NAKTIES PROGRAMA

 

16. 00 – 18.00 val. Interaktyvi paroda visai šeimai pagal paveikslėlių knygą M. Marcinkevičiaus vaikams „Akmenėlis“.

Leidybos namai „Tikra knyga” kviečia mažus ir didelius į interaktyvią parodą, pagal paveikslėlių knygą „Akmenėlis”!
Ši istorija nutiko Vilniuje. O gal Kaune? Ar Varšuvoje, Berlyne, Romoje, Paryžiuje? Ji nutiko visur. Visoje Europoje.
Interaktyvioje parodoje bus pristatyta paveikslėlių knyga vaikams „Akmenėlis“ (M. Marcinkevičius, I. Dagilė). Svečiai turės galimybę pamatyti, pajausti ir išgirsti įgarsintą knygos istoriją, susitikti su knygos kūrėjais, o vaikus dar pakviesime ir sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse su iliustratore Inga Dagile. Renginio metu skambės garsiausio XX a. smuikininko Jašos Heifeco atliekamos muzikos įrašai.
18.00 – 19.00 val. Ekskursija su kuratoriais po parodą „Knygos ant medžių neauga: išsaugoti ir perduoti atmintį“. lankytojai turės galimybę sužinoti kaip Vilniaus žydai skirtingais laikotarpiais kūrė ir puoselėjo savo istorinę atmintį bei tautinę tapatybę ir pamatyti pirmą kartą eksponuojamus unikaliausius muziejaus kolekcijos eksponatus.
19.00 – 20.00 val. pažintinis turas po Tolerancijos centrą anglų k. Muziejaus edukatorė Monika Žulytė norinčiuosius supažindins su Lietuvos žydų istorija bei kultūra pristatydama muziejaus ekspozicijas.
20.00 – 21.00 val. Spektaklio „Kai žmonės vaidino Dievą!..“ ištrauka (pagal Anos Frank dienoraštis)
VILNIAUS KAMERINIS TEATRAS
Vienos mergaitės istorija pagal F. Goodrich, A. Hacketto ir V. Kesselmano pjesę „Anos Frank dienoraštis“. Istorija žmogiškumui ir meilei atminti.
„Kai žmonės vaidino Dievą!.." - sukrečianti žydų genocido istorijos dalelė, patirta ir įamžinta trylikametės mergaitės. Tačiau tai pasakojimas pirmiausia apie paprasčiausios gyvenimo kasdienybės ilgesį visuotinės baimės fone. Apie viltį, meilę ir mirtį. Apie siaubą ir skausmą, kurį karo metais teko išgyventi įvairių tautų žmonėms. A. Frank istorija - ypatinga, kartu ir viena iš daugybės.
 
Holokausto ekspozicija, Pamėnkalnio g. 12, Vilnius
18.00 – 18.30 val. Paskaita „Sveikatos apsauga Lietuvos getuose 1941-1944 m.“
Istorikas-gidas ir Lietuvos istorijos instituto doktorantas Mantas Šikšnianas detaliau atskleis skirtingas išgyvenimo strategijas Lietuvos getuose, aptars su sveikata bei mityba susijusius klausimus.
19.00 – 19.30 val. Paskaita „Fotografija Kauno gete“
Unikalų Kauno gete kalėjusio Cvi Hiršo Kadušino fotografinį palikimą pristatys muziejininkė-edukatorė ir Vilniaus universiteto doktorantė Šarūnė Sederevičiūtė.
20.00 – 21.00 val. Ekskursija Holokausto ekspozicijoje anglų kalba.
Savanoris iš Austrijos organizacijos Gedenkdienst pristatys Holokausto Lietuvoje istoriją ir supažindins su Vilniaus getu.
Muziejaus ekspozicija atvira nemokamam lankymui iki 22 val., visą vakarą bus galima apsilankyti ir „malinoje“, kur lietuvių ir anglų kalbomis galima išgirsti fragmentus iš Icchoko Rudaševskio (1927–1943) Vilniaus geto dienoraščio.
 
Dėl COVID -19 situacijos šalyje, prašome užpildyti registracijos formą, kurią rasite nuorodoje: https://forms.gle/oEbUpg7FLoX4CnEG8
Atvykus į renginį prašome parodyti patvirtinimo laišką, kuris laikomas atsakymo formos kopija Jūsų nurodytu el. pašto adresu.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti