0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

PRANEŠIMAS SPAUDAI

 
Publikuota: 2020-09-02

 Rugsėjo 6 dieną - išskirtinė visos dienos programa žydų istorijos muziejuje

  
 Šiais, kaip ir kiekvienais metais, Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus parengė Europos žydų kultūros dienai skirtą programą „Žydų kelionės“. Rugsėjo 6 d. muziejus lankytojams siūlysime visos dieną trunkančias nemokamas veiklas: ekskursijas, edukacinius užsiėmimus, paskaitas, taip pat ir galimybę įsiamžinti fotomenininkės Aleksandros Jacovskytės objektyve.
Sekmadienį, rugsėjo 6 d. 11 val. Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2), kviečiame susipažinti su unikalia dailininko Samuelio Bako paveikslų kolekcija ir kitomis ekspozicijomis. Apžvalginės ekskursijos bus vedamos lietuvių ir anglų kalbomis. Jų metu galėsite išvysti ir neįkainojamą kartušą su 10 Dievo įsakymų, puošusi Vilniaus Didžiąja sinagogą dar XVIII a., o norintiems sužinoti apie žydų patirtis Antrojo pasaulinio karo metais, kviečiame užsukti į Holokausto ekspoziciją ir išklausyti ekskursiją lietuvių kalba 12:30 val. (Pamėnkalnio g. 12, Vilnius).
 
Rugsėjo 6 d. renginių programoje ir popietė (12 val,) su lektore Lietuvos žydė – ortodoksė, Natalja Cheifec, kuri papasakos, kodėl žydų istorija yra paženklinta klajonėmis. 14 val. jus kviečiame į bendrą Nacionalinės bibliotekos Judaikos centro ir Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus paskaitą, „Į Keiptauną – pirma klase! (iš paskaitų „Lietuvos žydų pasaulėžiūros pamatai“ ciklo). Lektorė Milda Jakulytė–Vasil pristatys kuo išsiskiria Lietuvos žydų migracija, vykusi XX a. pirmoje pusėje. Sužinosite, apie keliavimo būdus bei pavojus, kurie laukė keliautojų.
 
Kviečiame nepraleisti paskutinės galimybės apžiūrėti parodą „Objektyve – portretas“. Uždarymo proga viena iš parodos kuratorių, eksponuojamų fotografijų autorė, fotomenininkė Aleksandra Jacovskytė, įamžins parodos lankytojus ir jums pageidaujant į asmeninį elektroninį paštą atsiųs foto-portretą. Susitikimas su menininke ir lankytojų fotografavimas vyks 15:30 val. Tolerancijos centre.
 
Atkreipiame dėmesį, kad kauniečiai taip pat turės galimybę išgirsti apie Samuelio Bako kūrybą: rugsėjo 6 d. 13.00 val. Samuelio Bako muziejaus vadovė ir parodos „Raktas į vaikystės miestą“ kuratorė, M. K. Čiurlionio muziejaus Kauno paveikslų galerijoje, pasakos apie dailininko gyvenimą ir svarbiausius jo kūrinių simbolius.  
Europos žydų kultūros paveldo dienoms skiriama ir Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centre rugsėjo 11 d. atidaroma paroda „Knygos ant medžių neauga“: išsaugoti ir perduoti atmintį“, 
 
Europos žydų kultūros dieną muziejuje vykstantys renginiai yra nemokami, tačiau lankytojų prašome registruotis el. paštu komunikacija@jmuseum.lt
 
Primename, kad renginio metu privaloma dėvėti kaukes, respiratorius ar kitas veido apsaugos priemones.
 
Kontaktinis asmuo:
Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus komunikacijos koordinatorė Rūta Matimaitytė. El. paštas: ruta.matimaityte@jmuseum.lt tel. (8 5) 262 9544
 
 
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti