0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Paskaita „Nemistiška kabalos istorija“

 
Publikuota: 2020-02-26
Renginio data: 2020 03 05 Visi renginiai

 Kovo 5 d. 17.30 val. Nacionalinės bibliotekos Judaikos tyrimų centras ir Valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejus/ Vilna Gaon State Jewish Museum, bendradarbiaudami minint Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus, kviečia į viešų paskaitų ciklą „Lietuvos žydų pasaulėžiūros pamatai“.

Antrąją ciklo paskaitą „Nemistiška kabalos istorija“ skaitys Miglė Anušauskaitė, Judaikos tyrimų centro vyriausioji metodininkė-tyrėja.

Žydų mistika – kabala ištisus tūkstantmečius žadina teoretikų ir praktikų susidomėjimą. Kabalistinius raštus galima studijuoti siekiant sužadinti mistinę patirtį, geriau suprasti pamatinius judaizmo tekstus, pataisyti pasaulį arba pasikeisti pačiam, ar galų gale žavėtis jais kaip literatūros kūriniais.

Šioje paskaitoje pažiūrėsime į kabalą nemistiškai – kaip į istoriškai kitusią, kitų tradicijų paveiktą, įkvėptos vaizduotės ir kruopštaus tradicinių tekstų studijavimo rezultatą. Remiantis teorine literatūra, bus trumpai apžvelgtos kelios esminės žydų mistikos srovės, autoriai ir idėjos.

Paskaitų ciklas „Lietuvos žydų pasaulėžiūros pamatai“ pristato dvasinį ir intelektualinį Lietuvos žydų pasaulį, jų sąsajas su tūkstantmečius mininčia judaizmo tradicija bei indėlį ją vystant, žydų bendruomenės gyvavimą Lietuvos erdvėje ir jos pasisekimus švietimo, mokslo ir meno srityse.

Dalyvavimas nemokamas.
Renginio metu bus fotografuojama.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti