0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Senjorų klubas: L. Zamenhofas ir esperanto kalba

 
Publikuota: 2020-02-18
Renginio data: 2020 02 20 Visi renginiai

 Vasario 20 d. 16 val. Tolerancijos centre kaip ir kiekvieną trečią mėnesio ketvirtadienį vyks Senjorų klubas. Ši iniciatyva skrita žingeidiems Vilniaus senjorams, norintiems gilinti savo kultūrines bei istorines žinias. Dalyvavimas Senjorų klube nemokamas, o prisijungti prie jo galite bet kada.

Vasario mėnesio klubo susitikimo tema – „Pokalbis apie L. Zamenhofą: esperanto kalba neatsirado per naktį“. Liudvikas Lazaris Zamenhofas – pirmosios dirbtinės esperanto kalbos kūrėjas.
L. L. Zamenhofo gimtosios kalbos buvo lenkų, rusų ir jidiš, tačiau pasak jo, kalbų įvairovė yra nesusikalbėjimo priežastis, nors pats be pastarųjų kalbų puikai valdė dar tris – vokiečių, prancūzų, anglų kalbas. Suvokęs, kad nė viena kalba nebus pasirinkta kaip bendra kalba, L. L. Zamenhofas kėlė idėjas apie dirbtinę kalbą.
1887 m. pirmoji esperanto kalbos versija buvo baigta ir šis Liudviko Zamenhofo gyvenimo kūrinys tapo genialiu XIX a. lingvistiniu išradimu, kuris gyvuoja iki šiol.
Neilgai trukus esperanto kalba išpopuliarėjo ir Lietuvoje. 1909 m. įkurta Kauno esperantininkų draugija, o 1919 m. įkurta ir Lietuvos esperantininkų sąjunga.

Renginio metu bus pristatyta L. L. Zamenhofo asmenybė, kalbama apie esperantininkų veiklą ir leidinius.

Renginyje dalyvaus: Povilas Jegorovas – Lietuvos esperantininkų sąjungos pirmininkas bei Valdas Kubilius – Pasaulio lietuvių centro direktorius.

Daugiau informacijos jums suteiks muziejininkė-edukatorė Jurgita Jackevičiūtė el. p. jurgita.jackeviciute@jmuseum.lt arba tel. nr.8 663 53 322.

Renginys nemokamas, jo metu bus fotografuojama.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti