0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena muziejuje: Izraelio kinas ir paroda iš Aušvico

 
Publikuota: 2020-01-31

 Sausio 27 d. minėjome Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną, kuriai muziejuje buvo skirti net keli renginiai. Sausio 27 d. teminės nemokamos ekskursijos vyko Holokausto ekspozicijoje (Pamėnkalnio g. 12, Vilnius), kurių metu muziejininkė-edukatorė Šarūnė Sederevičiūtė susirinkusiems pristatė Holokausto Lietuvoje istoriją ir jos etapus. Vakare kartu su Izraelio ambasada atminti aukas kvietėme filmo Testamentas peržiūroje. Filmas, pasakojantis apie nepailstamą tiesos paiešką ir antisemitizmo aukų atminimo svarbą tik dar kartą mums priminė, kaip svarbu prisiminti skaudžias istorijos pamokas. Dėkojame Izraelio ambasadoriui Lietuvoje J.E. Yossi Levy ir muziejaus patarėjui politiniais klausimais Markui Zingeriui bei visiems susirinkusiems ir tokiu būdu kartu tarusiems #MesPrisimename.

Sausio 30 d. Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2, Vilnius) vyko parodos Nacistinės Vokietijos mirties stovykla / Nazi German Death Camp atidarymas. Paroda atidaryta minint nacistinės Vokietijos Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklos išlaisvinimo 75-ąsias metines. Lankytojams pristatomi visi svarbiausi Aušvico stovyklos istorijos momentai, taip pat nacių judėjimo genezė bei specifiniai vokiečių teroro sistemos okupuotoje Lenkijoje elementai. Ekspozicija paaiškina, kokiu būdu plėtojosi stovyklų sistema ir kaip ji virto masinio žydų naikinimo centru. Taip pat aprašytos stovyklos kalinių gyvenimo sąlygos, badas, vergiškas darbas, teroras, baudų bei egzekucijų sistema.

Parodos atidaryme dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Andrzej Kacorzyk, valstybinio Aušvico-Birkenau muziejaus direktoriaus pavaduotojas, Tarptautinio edukacijos apie Aušvicą ir Holokaustą centro direktorius. Andrzej Kacorzyk vizito metu buvo apžiūrėta Tolerancijos centro ekspozicija bei susitikta su muziejaus direktore Kamile Rupeikaite. Susitikimo metu p. Andrzej Kacorzyk išreiškė norą apie tolimesnį bendradarbiavimą, pradėta tartis dėl specialistų stažuočių ir keitimosi gerąja praktika kiekvienoje iš įstaigų bei Aušvico muziejaus specialistų kvalifikacijos kėlimo atvykstant į Valstybinį Vilniaus Gaono žydų muziejų ir mūsų specialistų kvalifikacijos kėlimo.
 
Paroda veiks iki š. m. kovo 15 d.
 
Nuotraukų autorius: Paulius Račiūnas
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti