0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Žydų muzika: liturginės giesmės ir dainos

 
Publikuota: 2019-11-06
Renginio data: 2019 11 17 Visi renginiai

 Lapkričio 17 d. 12 val. muziejaus Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2, Vilnius) kviečiame susipažinti su religine žydų muzika, kurią pristatys lektorė Natalja Cheifec, ir pasiklausyti Šmuelio Jatomo – Vilniaus choralinės sinagogos maldų vedančiojo, Toros skaitovo ir vienintelio Lietuvos kantoriaus – liturginio giedojimo.

Kantorinio giedojimo ištakos siekia Jeruzalės Šventyklos laikus. Š. Jatomo šeimoje giedojimo tradicijos taip pat senos, perduodamos iš kartos į kartą: jo senelis, per Holokaustą nužudytas nacių, buvo paskutinis Anopolio miestelio Ukrainoje kantorius ir rabinas, per didžiąsias žydų šventes dažnai kviestas į Vilnių.

Š. Jatomas tikina, kad jo, kaip kantoriaus veikla – išsaugoti Vilniaus, o ypač Vilniaus Gaono, tradiciją ir ja vadovautis. Giedojimas galbūt toje pačioje sinagogoje, kurioje giedojo ir jo senelis, Š. Jatomui yra gyvoji atmintis, šeimos tradicijų tąsa, kuri įpareigoja.

Norinčių išgirsti autentišką liturginį giedojimą ir daugiau sužinoti apie žydų religinę muziką kviečiame dalyvauti vietoje įsigijus muziejaus lankymo bilietą: suaugusiems – 4,00 €, moksleiviams, studentams, senjorams – 2,00 €, ikimokyklinukams – nemokamai.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti