0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Nuo Meksikos iki Palestinos: pasaulėtvara J. Kovarskio kūryboje

 
Publikuota: 2019-10-21
Renginio data: 2019 10 29 Visi renginiai

Spalio 29 d. 17 val. kviečiame muziejaus Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2) aplankyti Jehošuos Kovarskio tapybos parodą „Chaoso sutramdymas“ ir kartu su parodos kuratore dr. Vilma Gradinskaite geriau pažinti J. Kovarskio kūrybą prieš uždarant parodą.

Jehošua Kovarskis (1907-1967) Vilniuje gimęs, gyvenęs Prancūzijoje, Izraelyje ir JAV, litvakų dailininkas, kurio darbai yra pirmą kartą eksponuojami Lietuvoje, simboliškai sugrįžta į gimtinę tapybos kūriniais, įkvėptais biblinių pasaulio sukūrimo istorijų, antikos ir skandinavų mitų, Afrikos ir Meksikos legendų.

Šią savaitę Valstybiniame Vilniaus Gaono žydų muziejuje saugomą Jehošuos Kovarskio kūrinių kolekciją papildė dar vienas dailininko tapytas darbas „Adomas“ – trečioji triptiko „Vaisiaus vagystė“ (1951-1960) dalis. Iki šiol muziejaus Tolerancijos centre eksponuojamoje J. Kovarskio kūrinių parodoje „Chaoso sutramdymas“ lankytojai galėjo išvysti tik du triptiką „Vaisiaus vagystė“ sudarančius kūrinius.

Sulaukiame daug lankytojų klausimų ir komentarų, todėl į juos atsižvelgdami nutarėme pakviesti jus į susitikimą su viena iš šios parodos kuratore, menotyrininke, VVGŽM muziejininke dr.Vilma Gradinskaite, skirtą gilesniam dailininko darbų supratimui ir susipažinimui su vientisu triptiku.

Susitikimas vyks lietuvių k., norint dalyvauti, būtina registracija el. paštu: komunikacija@jmuseum.lt

Susitikimo kaina - muziejaus lankytojo bilietas (suaugusiems - 4 eur; moksleiviams, studentams, senjorams - 2 eur.)

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti