0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Muziejuje – kanadiečių režisieriaus dokumentikos vakaras

 
Publikuota: 2019-10-15

Spalio 10 d. vakarą muziejaus Tolerancijos centre vyko dokumentinio filmo „Memory is Our Homeland“ (liet. „Atmintis yra mūsų tėvynė“) peržiūra ir diskusija su filmo režisieriumi Jonathan Durand, Istorijos instituto bendradarbiu dr. Tomu Balkeliu ir prof. Violeta Davoliūte iš Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU).

 
1942–1952 m. iš sovietų okupuotos Rytų Lenkijos į Sibirą buvo ištremta daugiau nei 18 000 lenkų katalikų ir žydų moterų ir vaikų, išgyvenusių epinę odisėją per Kazachstaną ir Iraną į pabėgėlių stovyklas visoje Rytų Afrikoje. Per režisieriaus močiutės asmeninę istoriją filme pasakojama apie ištremtus Lenkijos piliečius, jų pamirštą ir ištrintą istoriją, kuri, kaip buvo išsiaiškinta diskusijos metu, atskleidžia visos Rytų Europos istoriją ir išgyvenimus.
Prieš filmo peržiūrą kanadietis režisierius Jonathan Durand kartu su Kanados ambasadoriumi J.E. Kevin Michael Ernest Rex apžiūrėjo muziejaus Tolerancijos centro ekspoziciją.
 
Renginį organizavo Afrikos tyrimų ir konsultacijų centras Afri I Ko kartu su Kanados ambasada (Embassy of Canada to Lithuania) ir Valstybiniu Vilniaus Gaono žydų muziejumi.
 
Pauliaus Račiūno nuotraukos.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti