0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Holokausto ekspozicijoje

 
Kultūros paso edukacijos vykdomos Holokausto ekspozicijoje (Pamėnkalnio g. 12):
 
Vilniaus getas. Icchoko Rudaševskio dienoraštis. Užsisakyti edukaciją galite: mantas.siksnianas@jmuseum.lt arba per Kultūros paso puslapį.
 
Kviečiame susipažinti su keturiolikmečiu žydų berniuku Icchoku gyvenusiu Vilniuje prieš aštuoniasdešimt metų. Kartu skaitysime autentiškas jo dienoraščio ištraukas, sužinosime apie gyvenimą Vilniaus gete ir muziejaus ekspozicijoje ieškosime atsakymų į išsikeltus klausimus. Dirbsime tiek bendrai tiek individualiose grupelėse. Be to, užsiėmimo metu lankysimės ir Holokausto ekspozicijoje įrengtoje interaktyvioje slėptuvėje ,,Malinoje“. Kaip ji susijusi su Holokaustu, Vilniaus getu ir Icchoku? Atsakymą į šiuos ir kitus klausimus sužinosite apsilankę Holokausto ekspozicijoje. Šio užsiėmimo tikslas ne tik geriau pažinti Holokaustą per asmeninę Icchoko Rudaševskio patirtį, bet ir skatinti kritinį santykį su istoriniais šaltiniais, apmąstant konkretaus dienoraščio potencialą bei ribas. Tikimės, kad po užsiėmimo mokiniai gebės išskirti pagrindinius Holokausto Lietuvoje etapus, suvokti pagrindinius aspektus, pagilins ir įtvirtins istorines žinias susijusias su šiuo laikotarpiu.
 
Panerių pabėgimo tunelis. Užsisakyti edukaciją galite: mantas.siksnianas@jmuseum.lt arba per Kultūros paso puslapį. Edukacija vyksta Panerių memoriale (adresas - Memorialo g. 15, Vilniaus m. sav.)
 
Kviečiame detaliau susipažinti su didžiausios masinių žudynių vietos Paneriuose istorija. Faktus apie vokiečių genocidinę politiką kiekvienas galės išgirsti autentiškoje aptariamų įvykių erdvėje. Edukacinės ekskursijos akcentas skiriamas vienam iš su šia vieta susijusių istorinių epizodų, kai Panerių masinių žudynių vietoje, nuo 1943 m. naciams siekus nuslėpti nusikaltimų pėdsakus, buvo įkalinta 80 kalinių, kurie turėjo ekshumuoti ir deginti sušaudytųjų palaikus. Tokia pati lemtis būtų laukusi ir kalinių, tačiau jie nusprendė išsigelbėti. Pabėgo dalis brigados narių, todėl bus stengiamasi atsakyti į skirtingus klausimus kaip buvo įgyvendintas pabėgimo planas ar kurioje vietoje yra tunelio pradžia. Link šios istorijos pirmiausia bus pereita sustojant ir prie dalies kitų Panerių memorialo vietų, kurios padės papildyti vokiečių okupacijos ir Panerių memorialo istorinį kontekstą. Tam bus pasitelkta skirtingos nuotraukos padėsiančios išryškinti lankytojus supančio arealo pokyčius. Edukacinė ekskursija baigiama apsilankant Panerių memorialo Informaciniame centre, kuriame lankytojai galės praplėsti ir įtvirtinti jau gautas žinias, be to, užduoti papildomus klausimus.
 
 
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti