0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Samuelio Bako muziejuje

 

 

ŠABAS: kaip jį paminėti ir švęsti. Užsisakyti edukaciją galite: muziejus@jmuseum.lt arba per Kultūros paso puslapį.
 
Edukacijos metu bus trumpai pristatomi žydų religinės praktikos ritualai, kasdiena, gyvenamoji erdvė. Taip pat aptartas pasiruošimas Šabui, kaip jam kaupiamasi ir tvarkomasi rengiantis sutikti griežtai nustatytu laiku. Pažinsime tradiciją, atėjusią dar iš Senojo Testamento, skelbiančio, kad Aukščiausiasis pasaulį sukūrė per šešias dienas, o septintąją ilsėjosi ir padiskutuosime ar tiesa, kad darbo nutraukimas - tai visiškai nieko neveikimas. Kokius darbus privalo žydai atlikti, o kurių vengti šią dieną.
 
Išgyvenimas - dešimt stebuklų iš dešimties. Užsisakyti edukaciją galite: gitana.evseicikaite@jmuseum.lt arba per Kultūros paso puslapį.
 
Edukacijos metu yra aptariamos aplinkybės, lėmusios žydų vaikų išgyvenimą Holokausto laikotarpiu; susipažįstama su Samuelio Bako, Holokaustą išgyvenusio vaiko, kūryba. Pastaroji yra labai paveiki informavimo priemonė apie šio talentingo dailininko, Vilniaus miesto Garbės piliečio, kuriančio visą savo gyvenimą, traumines vaikystės patirtis. Edukacijos pradžioje, ekspozicijose, yra pasakojama, demonstruojama, o vėliau, praktinio užsiėmimo metu, - atliekamas eksperimentas, įkvėptas Samuelio Bako kūrinio “Gandai”. Per dalyvavimą eksperimente yra pajaučiamos informacijos pakitimo / iškraipymo galimybės, suprantamos to pasekmės. Eksperimentas padeda patirti informacijos pokyčius, atsirandančius dėl subjektyvių priežasčių. Eksperimento atlikimo metu yra naudojama multimedija, užduodami klausimai, diskutuojama. Aptardami, dalyviai yra kviečiami prisijungti ir išreikšti savo nuomonę interaktyviu būdu. Edukacija skatina dalyvius suprasti ir pajausti galimas priežasties ir pasekmės sąsajas, kritinio mąstymo svarbą.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti