0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

 

Edukacija „MANO SLĖPTUVĖ – MALINA“ (aktyvi Kultūros pase)

 
Hebrajų kalbos žodis „malina“ reiškia viešbutį. Tačiau karo metais Vilniaus gete jis įgijo kitą prasmę – „slėptuvė“. Edukacijos tikslas – supažindinti pradinių klasių moksleivius su tautinės ir religinės grupės nepakantos konceptu, pasitelkiant žydų tautos tragediją ir gelbėjimosi malinose istorijas.
 
„Mes neturime geltonų pažymėjimų. Tėvai, kaip šimtai kitų, bėgioja aplink it per karštinę. Ore tvyro kažkas baisaus. Tuoj tuoj sprogs. Ateina baugus vakaras. Gatvelės pilnos žmonių. Registruojami geltonų pažymėjimų savininkai. Kas gali, slepiasi. Visiems svarbiausias žodis: „malina“. Slėptis!“ (Iš Icchoko Rudaševskio dienoraščio.)
 
Apžiūrėję Holokausto ekspoziciją, edukacijos dalyviai lankysis atkurtoje malinoje, klausysis jų bendraamžio Icchoko Rudaševskio, kalėjusio ir sunaikinto gete, dienoraščio audioįrašo. Šis turėtų sužadinti moksleivių vaizduotę ir paskatinti kūrybinei užduočiai – nupiešti slėptuvę savo namų aplinkoje.
 
Piešdami edukacijos dalyviai galės pasvarstyti, kaip ir kur visi miesto gyventojai galėtų slėptis, kokios slėptuvės įrengtos jų gyvenvietėje, ką reikia turėti slėptuvėje ir etc.
 
Kai visai šalia vyksta karas, net ir mūsų mažieji lankytojai gali gauti bendrų žinių apie Antrąjį pasaulinį karą ir suvokti suaugusiųjų ir vaikų patirtis tuo laikotarpiu.
 
 
·   Holokausto ekspozicija
·   Pamėnkalnio g. 12, Vilnius
·   Trukmė: 45 min.
·   Grupės dydis: 10-25 asm.
·   1-4 kl.
·   Edukacinis užsiėmimas
·   3 Eur
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti