0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Daugiau nei pareigos šauksmas. Parodos atidarymas

 
Publikuota: 2019-11-15

 Lapkričio 14 d. muziejus ir Ispanijos Karalystės ambasada kartu su gausiai susirinkusiais svečiais minėjo Tarptautinę Tolerancijos dieną, kurios proga buvo atidaryta nauja paroda „Daugiau nei pareigos šauksmas“.

Antrojo pasaulinio karo metais grupė Ispanijos diplomatų ir Ispanijos užsienio tarnybos narių, pasitelkę humanitarinę pagalbą, sugebėjo išgelbėti tūkstančius žydų nuo deportacijos ir sunaikinimo. Gelbėtojų motyvai buvo įvairūs: kai kuriems Ispanijos piliečių apsauga buvo teisinis principas ar netgi patriotinio pasididžiavimo klausimas; kiti sekė savais moraliniais įsitikinimais ir principais – krikščioniškomis ar tiesiog humaniškomis vertybėmis. Daugelis parodos herojų – pripažinti Pasaulio Tautų Teisuoliai.
Parodos atidaryme dalyvavo Sefarad-Israel Centro generalinis direktorius Miguel de Lucas ir Juan Carlos Sanz Briz, ispanų diplomato gelbėjusio žydus Vengrijoje ir vadinto „Budapešto Angelu“ sūnus, taip pat Ispanijos Karalystės ambasadorius Jose Maria Robles Fraga.
Juan Carlos Sanz Briz vakaro metu susitiko ir su Teisuolių Juknelevičių ir Kazakevičių anūku Romualdu Juknelevičiumi, kurio seneliai gelbėjo būsimą Izraelio valstybės diplomatą Abą Gefeną.
Pauliaus Račiūno nuotraukos.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti