0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Koncertas ,,Saliamono giesmės iš Mantujos“

 
Publikuota: 2021-06-22
Renginio data: 2021 07 14 Visi renginiai

 

Koncertas ,,Saliamono giesmės iš Mantujos“

Kompozitorių Salomone Rossi ir Elamo Rotemo muzika

 
Ansamblis PROFETI DELLA QUINTA
 
Doron Schleifer, David Feldman – kontratenorai
Lior Leibovici, Loïc Paulin  – tenorai
Elam Rotem – bosas, klavesinas ir meno vadovas
Orí Harmelin – teorba
 
2021 m. liepos 14 d., trečiadienis, 18.00 val.
Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus Samuelio Bako muziejus (buvęs Tolerancijos centras, Naugarduko g. 10/2, Vilnius)
 
Koncerte ,,Saliamono giesmės iš Mantujos“ skambės žydų kilmės ankstyvojo baroko kompozitoriaus Salomone Rossi (apie 1570-1630) ir Elamo Rotemo muzika. S. Rossi tarnavo katalikiškos Gonzagų šeimos dvare Mantujoje kartu su Claudio Monteverdi ir kitais puikiais muzikais. Čia grojo smuiku, kūrė itališko stiliaus vokalinę ir instrumentinį muziką – šiuos aukštos meistrystės pasaulietinius kūrinius labai vertino ir garsios didikų giminės atstovai, ir S. Rossi kolegos. Sykiu S. Rossi ryšiai su Mantujos žydų bendruomene buvo labai artimi. Jis pirmasis sukūrė ir publikavo daugiabalses hebrajiškas giesmes ir psalmes sinagogai – tai buvo nauja ir radikali žydų liturginės muzikos kryptis.
 
Ansamblį„Profeti della Quinta“ subūrė klavesinininkas, dainininkas ir kompozitorius Elamas Rotemas Izraelio Galilėjos regione. Šiuo metu ansamblis reziduoja Bazelyje (Šveicarija), čia jo nariai tęsė studijas senosios muzikos akademijoje „Schola Cantorum Basiliensis“. 2011 m. ansamblis laimėjo prestižinį Jorko senosios muzikos jaunųjų atlikėjų konkursą. Ansamblis koncertavo Europoje, Izraelyje, Šiaurės Amerikoje, Kinijoje ir Japonijoje, viešėjo žinomuose festivaliuose – Festival Oude Muziek Utrechte, Beethovenfest Bonn Vokietijoje, Londono baroko muzikos festivalyje, surengė pasirodymus Metropoliteno meno muziejuje Niujorke ir Šanchajaus koncertų salėje.
 
Prieš koncertą senosios muzikos tyrėja, muzikologė dr. Aleksandra Pister pristatys žydų kilmės muzikų padėties savitumus ir tapatybės dilemą Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje. 
 
Koncertas nėras skirtas ikimokyklinio amžiaus vaikams.
 
Bilietus galite įsigyti mūsų muziejaus el. parduotuvėje: https://www.jmuseum.lt/lt/el-parduotuve/category/28/bilietai/
 
 
Koncerto rengėjas: Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus
 
 
 
 
 
Koncertą remia: Lietuvos kultūros taryba
 

Koncerto partneriai:
 
Dr. Pister Artist & Project Management
 
 
Nacionalinis muziejus – Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai
 
 
 
 
 
 
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti