0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

ŽYDŲ KULTŪROS PAVELDAS LIETUVOS ARCHYVINIUOSE DOKUMENTUOSE

 
Publikuota: 2021-04-08
Renginio data: 2021 04 13 Visi renginiai

Balandžio 13 d. 17 val., kviečiame dalyvauti virtualiame renginyje-paskaitoje, skirtoje susipažinti su žydų kultūros paveldu Lietuvos archyviniuose dokumentuose.

Lietuvos valstybės istorijos archyvo fonduose gausu istorijos šaltinių apie žydų gyvenimą Lietuvoje iki 1918 metų, kuriuos renginio metu pristatys informacijos ir sklaidos skyriaus vyr. specialistė Raminta Bindokaitė-Tamulynienė.
 
Lietuvos literatūros ir meno archyve, tarp saugomų XX a. pr. kino ir teatro afišų ženklią dalį sudaro Nahumo Lipovskio Žydų liaudies teatro plakatai. Remiantis tam tikrais faktais, Lipovskis kaip režisierius ir scenarijaus autorius buvo susijęs su nebylaus kino filmų kūrimu. Šiuos įdomius ir mažai girdėtus faktus plačiau pristatys Lietuvos literatūros ir meno archyvo direktorius, doc. dr. Juozapas Blažiūnas.
 
Renginio metu taip pat kalbėsime apie žydų bendruomenės organizacijas bei kapinių uždarymą ir maldos namų konfiskavimą. Šiuo klausimus apžvelgs Vilniaus regioninio valstybės archyvo dokumentų saugojimo ir apskaitos skyriaus vyr. specialistė Edita Rimkė.
 
Nuoroda į virtualų renginį: https://us02web.zoom.us/j/82798141005?pwd=eHBqeWR6YkdvRjlUeXFPcllYTloxZz09
Prisijungimo duomenys: 827 9814 1005, slaptažodis: 710340.
 
Renginys nemokamas ir atviras visiems, tačiau galime priimti iki 100 dalyvių, todėl prašome prie virtualios paskaitos jungtis nors dešimt minučių anksčiau.
Į iškilusius klausimus jums mielai atsakys renginio iniciatorė, muziejininkė-edukatorė Jurgita Jackevičiūtė el. paštu jurgita.jackeviciute@jmuseum.lt
 
©Litografija (autorius J. Ozemblovskis), 1830 m. LVIA.
DIENRAŠTIS „VILNER TOG“ („ווילנער טאג“).
Laikraštis, jidiš kalba, 1925 gegužės 20 d. LVIA.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti