0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Pranešimas spaudai

 
Publikuota: 2020-07-30

  

Vasara žydų muziejuje – individualūs turai beveik kasdien
 
Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus vasarą plačiai atveria duris visuomenei ir kviečia pasinaudoti išskirtiniais pasiūlymais kiekvieną iš jūsų. Muziejuje atrasite autentišką Lietuvos žydų pasaulį, mokysitės iš istorijos, pažinsite šiuolaikinę kultūrą. Paskutinį vasaros mėnesį siūlome kultūrines veiklas už specialią kainą, o kartais ir visiškai nemokamas kiekviename iš padalinių – Samuelio Bako muziejuje, Tolerancijos centre (Naugarduko g.10/2, Vilnius) ir Holokausto ekspozicijoje (Pamėnkalnio g. 12, Vilnius).
 
Kiekvieną rugpjūčio pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį nuo 12.00 val. pietų pertrauką praleiskite pažindami kultūrą. Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2) edukatorė Monika Žulytė jus supažindins su dešimčia eksponatų, esančių mūsų muziejuje. Atvykite ir pietų pertrauką su draugais praleiskite kitaip! Jums bus pristatyti įvairaus laikotarpio kūriniai ir eksponatai – nuo Vilniaus Didžiosios sinagogos artefaktų iki Samuelio Bako tapybos darbų. Turų dalyviams lankytojo bilietui taikoma 50 procentų nuolaida, su kuria kaina suaugusiems – 2,00 €, moksleiviams, studentams, senjorams – 1,00 €.
 
Visą vasarą senjorai, įsigiję lankytojo bilietą už 2 € turės galimybę apžiūrėti Tolerancijos centro ir Samuelio Bako muziejaus ekspozicijas (Naugarduko g.10/2) su gidu. Senjorams siūlomos apžvalginės arba pažintinės ekskursijos, kurių metu jie susipažins su Lietuvos žydų istorija ir tradicijomis, atras Samuelio Bako kūrybą, arba kartu apžiūrės tik iki vasaros pabaigos eksponuojamą dailės ir fotografijų parodą ,,Objektyve – portretas”.
 
Susibūrus muziejuje su visa šeima pažadame, kad bus įdomu ir mažiesiems šeimos nariams, ir jų tėveliams. Visą rugpjūtį dalyvaukite programoje „Atverk duris vasarai“ ir lankykitės muziejuje su šeima nemokamai, o edukatorės Holokausto ekspozicijoje (Pamėnkalnio g. 12) ir kituose padaliniuose pasiūlys ekskursijų bei dirbtuvių, atskleidžiančių turtingą Lietuvos žydų kultūrą bei istoriją. Dominantį užsiėmimą rasite čia: https://bit.ly/2CFhLSe
 
Besidominčius žydų gyvenimo būdu bei mityba kviečiame dalyvauti susitikime ,,Sveikas gyvenimo būdas žydų tradicijoje“ su muziejaus edukatore, Lietuvos žydų ortodokse Natalja Cheifec. Susitikimas vyks rugpjūčio 6 d. 16 val. Tolerancijos centre. Senjorams šis renginys nemokamas.
 
Sugrįžusių į miestus senjorų kaip ir kiekvieną trečią mėnesio ketvirtadienį lauksime Senjorų klube. Rugpjūčio 20 d. 16 val. visi norintys senjorai gali dalyvauti nemokamoje ekskursijoje po parodą „Ovjektyve – portretas“. Turo metu bus pristatoma muziejaus rinkinyje saugomų Lietuvos žydų dailininkų portretų kolekcija bei Aleksandros Jacovskytės, Auksinio scenos kryžiaus laureatės, foto-portretai.
 
Rugpjūčio 23 d. 12 val. Tolerancijos centre vyks viena iš daugiausiai dėmesio sulaukiančių Nataljos Cheifec paskaita „Vyro ir moters santykiai tradiciniame judaizme“. Paskaita yra skiriama lyčių santykiams ir vaidmenims tradicinėje žydų šeimoje aptarti: koks yra žydų santuokos tikslas, kuo ypatinga vestuvių šventė, kokie yra moters ir vyro vaidmenys šeimoje bei ritualinės švaros samprata? Kaina suaugusiems – 4,00 €, studentams, moksleiviams, senjorams – 2,00 €.
Mėnesio pabaigoje – laukia staigmena: fotodirbtuvės su muziejaus fotografu Pauliumi Račiūnu, kuris papasakos apie genialiojo avangardinės fotografijos pradininko Man Ray (1890-1976) naudotą rajografijų techniką. Tris šio žymiojo fotografo darytas nuotraukas galite išvysti parodoje „Objektyve-portretas“.
Sekite muziejaus informaciją svetainėje (www.jmuseum.lt) ir facebook profilyje (https://www.facebook.com/tolerance.center.lt/) kur rasite išsamius siūlomų edukacijų ir kitų veiklų muziejuje pasiūlymus. Vasara greitai bėga, nepraleiskite progos!
Dėl ekskursijų Tolerancijos centro ir Samuelio Bako muziejaus ekspozicijose prašome iš anksto registruotis:
Tel. 8 5 261 0145 Monika Žulytė, monika.zulyte@jmuseum.lt
Dėl ekskursijų Holokausto ekspozicijoje prašome iš anksto registruotis:
Tel. 8 5 212 7083 Šarūnė Sederevičiūtė, sarune.sedereviciute@jmuseum.lt
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti