0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus naujas pavadinimas – Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus

 
Publikuota: 2020-04-08

 Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus naujas pavadinimas – Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus

 
Siekdami, kad visuomenė ir lankytojai geriau suprastų muziejaus misiją ir tikslus, nuo 2020 m. balandžio 6 d. keičiame Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus pavadinimą. Naujasis pavadinimas – Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus (santrumpa – VGŽIM).
 
Naujajame pavadinime atsisakyta muziejaus statuso nurodymo („valstybinis“), atsižvelgiant ir į didžiosios daugumos kitų pagal statusą respublikinių Lietuvos muziejų pavadinimus, kuriuose nedubliuojamas muziejams suteiktas statusas.
 
Atkurtas 1989 -aisiais, nuolatines ekspozicijas, laikinas parodas ir įvairias edukacines veiklas šiandien pristatantis trijuose veikiančiuose padaliniuose – Tolerancijos centre ir Samuelio Bako muziejuje, Panerių memoriale bei Holokausto istorijos eskpozicijoje – pastaraisiais metais VGŽIM stiprina ir plečia Lietuvos žydų istorijos tyrimus. Naujai kuriamame VGŽIM padalinyje – Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejuje – skirsime dėmesio istoriniam kontekstui, suformavusiam ryškiausius žydų kultūros fenomenus Lietuvoje; naujai kuriamoje Žako Lipšico memorialinio muziejaus Druskininkuose ekspozicijoje bus pristatyta ne vien Ž. Lipšico kūryba ir ryšiai su Lietuva, bet ir Druskininkų miesto žydų bendruomenės istorija; naujai kuriamas Holokausto Lietuvoje ir Vilniaus geto memorialinis muziejus, vykdomi tęstiniai tyrimai Panerių memorialo Holokausto ir visoms nacizmo aukoms atminti teritorijoje, renkama ir tikslinama istorinė-dokumentinė medžiaga.
 
Siekiant pabrėžti stiprinamą istorijos tyrimų kryptį, muziejaus pavadinimas papildytas ir patikslintas. Pažymėtina, kad žodis „istorija“ VGŽIM veikloje aprėpia visus kultūros raidos procesus, reikšmingiausius kultūros ir meno reiškinius, tradicijas bei asmenybes, kurias atspindi mūsų muziejaus kolekcijos. Tuo atskleidžiame, kad esame muziejus, skirtas Lietuvos žydų istorijos pristatymui plačiąja prasme. 
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti