0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

ATŠAUKTA. Senjorų klubas: Savick(i)ų šeimos istorija

 
Publikuota: 2020-03-09
Renginio data: 2020 03 19 Visi renginiai
 Brangūs muziejaus bičiuliai,
 
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu, pranešame, kad nuo kovo 13 d. iki kovo 27 d. (imtinai) Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus ekspoziciniai padaliniai bus uždaryti.

Šiomis dienomis turėję vykti renginiai, ekskursijos, edukacijos ir kitos veiklos pasikeitus situacijai ir esant galimybei bus surengtos vėliau.
 
Saugokime ir savo artimuosius.

///

Kovo 19 d. 16 val. Tolerancijos centre kaip ir kiekvieną trečią mėnesio ketvirtadienį vyks Senjorų klubas. Ši iniciatyva skrita žingeidiems Vilniaus senjorams, norintiems gilinti savo kultūros bei istorijos žinias. Dalyvavimas Senjorų klube nemokamas, o prisijungti prie jo galite bet kada.

Kovo mėnesio klubo susitikimo tema – Savick(i)ų šeimos istorija. Pakalbėsime apie Jurgį Savickį, Algirdą Savickį, Augustinas Savicką. Apžiūrėsime muziejaus fonduose esančius dokumentus bei turimus meno kūrinius aptarsime kartu su muziejininke Jovita Stundžiaite-Olšauskiene.

Giminės patriarchas Jurgis Savickis Pirmojo pasaulinio karo metais dirbo lietuvių pabėgėlių komitete, nukentėjusiems nuo karo šelpti, 1919-1938 m. buvo Lietuvos reikalų patikėtinis Danijoje, LR Užsienio reikalų ministerijos darbuotojas. J. Savickio pirmoji žmona Ida Trakiner – žydė iš Sankt Peterburgo, su kuria jis susilaukė dviejų sūnų – Algirdo ir Augustino. Pastarasis vėliau tapo vienu žymiausių Lietuvos tapytojų, o Algirdas 1943 m. buvo nušautas Kauno gete. Jis savanoriškai įsitraukė į geto gyventojų gretas, nenorėdamas būti atskirtas nuo žydaitės žmonos Julijos. Šeimos istorija persipynusi tiek su gražiais, tiek su tragiškais XX a. I pusės įvykiais – tai ir nepriklausoma Lietuva, ir diplomato šeimos gyvenimas, ir Holokausto žiaurumai.

Daugiau informacijos jums suteiks muziejininkė-edukatorė Jurgita Jackevičiūtė el. p. jurgita.jackeviciute@jmuseum.lt arba tel. nr. 8 663 53 322.

Renginys nemokamas, jo metu bus fotografuojama.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti