0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Čiune Sugiharos sūnus kartu su Japonijos delegacija lankėsi Holokausto ekspozicijoje

 
Publikuota: 2020-02-21

Vasario 20 d. šalia paminklo Čiune Sugiharai atminti (Pamėnkalnio g. 12) vyko iškilminga ceremonija, skirta pagerbti patį Č. Sugiharą, išgelbėjusį daugybę žydų nuo pražūties. Ceremonijoje dalyvavo ir po to Holokausto ekspozicijoje (Pamėnkalnio g. 12) lankėsi Pasaulio Tautų Teisuolio Čiune Sugiharos sūnus – Nobuki Sugihara. Holokausto ekspozicijoje svečiai buvo supažinti su Holokausto Lietuvoje istorija, pristatyta ekspozicijos dalis, skirta ir pačiam Čiune Sugiharai.

Nobuki Sugihara į Lietuvą atvyko kartu su Japonijos delegacija, į Lietuvą atkeliavusia „Japonijos ir Lietuvos draugystės skrydžiu“. Delegacijos vizitas skirtas Čiunės Sugiharos 120-osioms metinėms ir gyvybės vizų išdavimo 80-mečiui paminėti. Tarp Japonijos atstovų buvo Ministro Pirmininko specialusis patarėjas Isao Iijima, Lietuvos garbės konsulas Fukujamoje Shigehiro Komaru, Japonijos ambasadorius Shiro Yamasaki, ambasados diplomatai, „Fukuyama Transporting Co. Ltd“ vadovai.
 
Pauliaus Račiūno nuotraukos.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti