0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Paskaita „Judaizmas: bendruomenė, susikūrusi aplink tekstą“

 
Publikuota: 2020-02-05
Renginio data: 2020 02 13 Visi renginiai

 Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejus, bendradarbiaudami minint Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus, kviečia į viešų paskaitų ciklą „Lietuvos žydų pasaulėžiūros pamatai“.

Paskaitose kalbėsime apie dvasinį ir intelektualinį Lietuvos žydų pasaulį, jų sąsajas su tūkstantmečius mininčia judaizmo tradicija bei indėlį ją vystant, žydų bendruomenės gyvavimą Lietuvos erdvėje ir jos pasiekimus švietimo, mokslo ir meno srityse.

Ciklą pradedame dr. Laros Lempertienės paskaita „Judaizmas: bendruomenė, susikūrusi aplink tekstą“, kuri vyks vasario 13 d. 17.30 val. muziejaus Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2).

Paskaitoje siekiama pristatyti judaizmą ne kaip abstrakčių religinių konceptų sąvadą, bet per bendruomeninį aspektą. Pagrindiniu tradicinės judaizmo bendruomenės bruožu laikytina jos tekstinė orientacija: kanoniškieji/sakralūs tekstai ne tik formuoja bendruomenės narių pasaulėžiūrą, bet tiesiogiai įtakuoja bendruomenės sanklodą, vertybių hierarchiją, religines praktikas bei individų kasdieną. Bendruomenė išlaikė šią ideologinę struktūrą net ir susiformavus pasaulietiniam žydų identitetui. Ketinama atkreipti dėmesį į tekstinės orientacijos palaikymo ir skleidimo mechanizmus, kurių svarbiausias yra savita švietimo sistema.

Dalyvavimas paskaitose nemokamas, jų metu bus fotografuojama.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti