0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Lasario Segallo moterys. Ekskursija su parodos kuratore

 
Publikuota: 2019-12-04
Renginio data: 2019 12 18 Visi renginiai

 Gruodžio 18 d. 17.00 val. kviečiame registruotis į ekskursiją su Ieva Šadzevičiene – parodos „Brazilijos modernistas iš Vilniaus. Lasario Segallo sugrįžimas“ kuratore.

Ekskursijos tema – Lasario Segallo (1889-1957) gyvenimą paveikusios moterys: vokiečių aktorė Margaretė Quack, turtinga paveldėtoja Jenny Klabin Segall ir vienintelė jo mokinė skulptorė ir mūza Lucy Citty Ferreira. Jos visos įamžintos ir dailininko kūriniuose, eksponuojamose muziejaus Tolerancijos centre.

Apie Lasarį Segallą:

Toros perrašinėtojo sūnus, menininko kelią pradėjęs M. Antokolskio pramoninėje dailės mokykloje, vėliau tęsė mokslus ir kūrė Vokietijoje bei Prancūzijoje. Pirmąją personalinę parodą Gurlittų galerijoje Segallas suorganizavo vos atvykęs į Dresdeną, 1910 metais. Nuo 1923 m. gyvenęs Brazilijoje, kūrė įkvėptas egzotiškų šios šalies vaizdų ir įspūdingos gamtos, tačiau liko ištikimas ir litvakiškosios melancholijos persmelktoms šeimos, religingumo temoms. Po kelių dešimtmečių modernistas Lasaris Segallas jau reprezentavo Braziliją San Paulo meno bienalėje.

Dalyvių skaičius ekskursijoje ribotas, būtina registracija el. p.: komunikacija@jmuseum.lt

Kaina suaugusiems – 4,00 €, moksleiviams, studentams, senjorams – 2,00 €.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti