0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Parodos atidarymas: „Daugiau nei pareigos šauksmas“

 
Publikuota: 2019-11-04
Renginio data: 2019 11 14 Visi renginiai

 Lapkričio 14 d. 17.30 val. muziejaus Tolerancijos centre atidarysime parodą (Naugarduko g. 10/2, Vilnius) „Daugiau nei pareigos šauksmas“ (angl. „Above and Beyond the Call of Duty“). Kviečiame dalyvauti atidarymo renginyje, skirtame Ispanijos žydų gelbėtojų atminimui ir Tarptautinės Tolerancijos dienos minėjimui.
Parodos atidaryme dalyvaus Sefarad-Israel Centro generalinis direktorius Miguel de Lucas ir Juan Carlos Sanz Briz, ispanų diplomato gelbėjusio žydus Vengrijoje ir vadinto „Budapešto Angelu“ sūnus.

Antrojo pasaulinio karo metais grupė Ispanijos diplomatų ir Ispanijos užsienio tarnybos narių, pasitelkę humanitarinę pagalbą, sugebėjo išgelbėti tūkstančius žydų nuo deportacijos ir sunaikinimo. Gelbėtojų motyvai buvo įvairūs: kai kuriems Ispanijos piliečių apsauga buvo teisinis principas ar netgi patriotinio pasididžiavimo klausimas; kiti sekė savais moraliniais įsitikinimais ir principais – krikščioniškomis ar tiesiog humaniškomis vertybėmis. Daugelis parodos herojų – pripažinti Pasaulio Tautų Teisuoliai.

Renginio partneriai: Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

Renginys nemokamas. Renginio metu bus fotografuojama.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti