0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Muziejaus kolekcija pasipildė nauju Samuelio Bako paveikslu

 
Publikuota: 2019-09-13

Rugsėjo 12 d., sulaukėme dovanos, kuri papildys turimą Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Samuelio Bako kolekciją. „Litvak World U.S.“ prezidentas Jerrold A. Zoloto įteikė Marcia Hall (Bostonas, JAV), artimos Puckery Gallery dailės galerijos bičiulės, muziejui dovanojamą Samuelio Bako paveikslą „Kryžkelė“ (aliejus/drobė, 2007 m.). Susitikimo metu muziejuje buvo aptartos ir tolimesnės bendradarbiavimo su Čikagos meno institucijomis ir „Litvak World U.S.“ galimybės. Susitikime dalyvavo ir Anna Avidan – VšĮ „Šiaurės Jeruzalė“ direktorė ir „Litvak Word US“ tarybos narė, nutiesusi muziejaus ir „Litvak World U.S.“ bendradarbiavimo tiltus.

Šių metų gegužę muziejaus kolekcija pasipildė penkiasdešimčia S. Bako tapybos darbų, sukurtų 1947–2017-aisiais. Naujuosius darbus planuojama integruoti į esamą ekspoziciją, taip pat artimiausiu metu ketinama plėsti Samuelio Bako muziejaus erdves, įrengti Bako edukacinį meno centrą.

S. Bako muziejus Vilniuje atidarytas 2017-aisiais ir tai jau antroji privačių donatorių dovana – atidarant muziejų Julie Boudreaux ir Charles Merrill įteikė S. Bako kūrinį „Iš kartos į kartą“ (aliejus – drobė).
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti