0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Muziejaus kolekcija pasipildė išskirtiniais dailės darbais

 
Publikuota: 2019-07-12

Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus komanda šiuo metu intensyviai dirba kurdama naują padalinį – Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejų. Vienas iš svarbių šio proceso aspektų yra kolekcijos pildymas. Liepos 11 dieną muziejų pasiekė 5 naujai įsigyti Lietuvos žydų dailės darbai: Makso Bando, Jehošuos Kovarskio ir du Mozės (Michailo) Levino paveikslai.

VVGŽM kolekcijai ypač svarbus Neemijo Arbit Blato „Aktorės Lubos Kadison portretas“. Ne tik dėl paties dailininko šaknų Lietuvoje, tačiau ir dėl vaizduojamos aktorės Liubos Kadison, kuri taip pat gimė Kaune. Jos tėvas Leiba Kadisonas buvo vienas iš žymiosios jidiš teatro grupės „Vilniaus Trupės“ įkūrėjų ir vadovų. Liuba Kadison nuo pat vaikystės vaidino trupėje vaikiškus vaidmenis, vėliau suaugusi tapo viena iš pagrindinių moteriškų vaidmenų atlikėjų. Būtent ši kauniečio dailininko ir kaunietės aktorės dermė viename paveiksle VVGŽM darbą daro neįkainojamu.
 
 
 
 
 
 
 
Maksas Bandas. Peizažas
 
 
 
 
 
Mozė (Michailas) Levinas (1896-1946) „Jaunuolio kostiumas Nr. 2“
 
 
 
 
Mozė (Michailas) Levinas (1896 – 1946) „Damos kostiumas Nr. 4“
 
 
 
 
 
Jehošua Kovarskis „Vyro portretas“
 
 
 
 
 
 
 Darbų įsigijimą finansavo Lietuvos Kultūros Taryba
 
 

 

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti