0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas
Nėra galimybes įsigyti nurodyto produkto kiekio.

Pasiteirauti dėl didesnio kiekio

Paieška

Vilniaus Gaono Žydų Istorijos Muziejus
Vilna Gaon Museum of Jewish History

0

Tarp Vilniaus ir Hiustono muziejų užmegzti perspektyvūs ryšiai

 
Publikuota: 2019-06-28

Tarp Vilniaus ir Hiustono (Teksasas, JAV) statomas dar vienas bendradarbiavimo tiltas, šį kartą tolimus miestus jungia žymus litvakų dailininkas Samuelis Bakas. 2017 m. pirmasis pasaulyje Samuelio Bako vardo muziejus atidarytas Vilniuje, VVGŽM Tolerancijos centro padalinyje. Jame eksponuojama keliasdešimt pasaulinio garso dailininko ir Vilniaus garbės piliečio tapybos darbų, kuriuos menininkas dovanojo Lietuvai. Šių metų birželį Samuelio Bako darbai atrado antrus namus – Hiustono Holokausto muziejuje atidaryta tapytojo vardo galerija.

Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus patarėjas politiniais klausimais Markas Zingeris grįžęs iš Bako galerijos atidarymo Hiustone dalinosi įspūdžiais: „Prieš kelis metus teksasiečiai apsilankė mūsų muziejuje Vilniuje ir dalinosi savo idėjomis dėl galerijos atidarymo, o šiemet jau aš pats lankausi jų įsteigtoje galerijoje Hiustone, kuri atrodo įspūdingai.“
M. Zingeris pasakodamas apie savo vizitą Hiustone minėjo ir tai, jog S. Bako galerijos vadovybė liko sužavėta VVGŽM atstovo išsakytų bendradarbiavimo galimybių ir ateities planų.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti